19 marca 2015 roku nie tylko liczne restauracje na całym świecie, ale także francuskie ambasady, placówki konsularne i kulturalne włączą się w tę akcję, organizując kolację w ramach „Goût de France / Good France”. W ten wyjątkowy wieczór także Pierre Buhler, Ambasador Francji w Polsce, wyda kolację „à la française” w swojej warszawskiej rezydencji.
Zainspirowani tym wydarzeniem, zapraszamy na dzień kuchni francuskiej:
Menu serwowane będzie 19. marca i dostępne jest po wcześniejszym zamówieniu w cenie 65 zł.
Zamówienia przyjmujemy pod adresem rezerwacja@hotelkuznia.pl do 16. marca do godz. 22.00.
Przystawka: Quiche lorraine z zielonymi sałatami i cytrynowym dressingiem
Danie główne: Udko z kaczki pieczone 'Confit' z ziemniakami dauphine, sosem śliwkowym i fasolką zapiekaną z boczkiem
Deser: Profiterole z kremem, oblane czekoladą